Imi place sa cred ca sunt adepta celor 4C: Cumintenie, Calitate, Curatenie (si dupa trup, si dupa suflet), Cunoastere.

Pentru discutiile noastre zilnice... http://discutiispirituale.chatango.com/

sâmbătă, 26 iunie 2010

TRĂIND DIN NOU ZILELE MIJLOCULUI DE VARĂ

Ştiu că ar trebui să reiau câteva informaţii despre fenomenologia care se repetă an de an – deşi orice fenomen, chiar dacă este periodic de acelaşi fel, de aceeaşi natură, are unicitatea sa în univers, întotdeauna. Căci în fiecare moment universul este puţin schimbat faţă de clipa anterioară: planete şi stele se „nasc” şi „mor”, popoare spirituale noi intră în evoluţii, altele ies din evoluţiile lor, continuându-le în alte universuri. Activităţile curente de creaţie universică schimbă faţa locurilor, radiaţiile sunt diferite, în funcţie de ritmurile tuturor întrupaţilor: planete, stele, galaxii, cu biosistemele lor atât de variate.
Astfel încât, chiar dacă de pe Pământ vedem lucrurile aproape neschimbate, în perioade largi de timp ne dăm seama că schimbările devin evidente: lumina este alta, chiar întunericul este altul, noi ne-am schimbat, alţii se schimbă.
Şi putem să discutăm astfel despre multe, foarte multe lucruri…
Timp avem, suficient… Răbdare să avem!!!

Să pornim de la informaţia adusă de prietena blogurilor noastre, Li, căreia îi mulţumim cuminte şi frumos pentru cele aduse în discuţie.

„Astazi 26 iunie la ora 14,38 a avut loc cosmic o impletire a energiilor cosmice vechi cu cele noi formand dreptunghiul mistic si totodata combinarea tuturor energiilor planetare.”

Să vedem câteva lucruri pe care poate mulţi dintre noii mei cititori nu le cunosc sau nu s-au obişnuit cu asemenea informaţii privind cunoaşterea noastră străveche, a românilor: a geţilor. Cunoaşterea s-a pierdut între timp, încarcerată de structuri laice şi religioase de-a lungul timpului. A rămas doar intuiţia şi au rămas urme în diverse elemente de creaţie materială, în literatură, în muzica tradiţională. Vom discuta şi despre astfel de lucruri în curând, pe Drumuri Spirituale.
Geţii aveau astfel de cunoaşteri, păstrate din cele mai vechi timpuri, când omenirea se manifesta în mod curent în funcţie de ele. Foloseau cunoaşterile privind împletirea energiilor noi, cu cele vechi, cele locale cu cele general-planetare, cele planetare cu cele primite din întreg universul.
Mai mult, cunoşteau alte elemente subtile, care rămân valabile în orice timpuri.
Ştiau dintotdeauna că zilele Miezului de Vară şi Zilele Miezului de Iarnă sunt zilele optime pentru orice început. Ziua Miezului de Vară şi Ziua Miezului de Iarnă sunt zilele cu vibraţiile cele mai înalte ale anului: vara – pentru activitate fizică, iarna: pentru activitate spirituală.
(Se va studia articolul cu adresa:
http://cristiana-drumuri-spirituale.blogspot.com/2009/01/moii-i-nvturile-lor-2.html )
Toate popoarele lumii, de altfel, au avut această cunoaştere profundă a planetei noastre, a ritmurilor sale normale de viaţă.
În aceste zile, vibraţiile sunt asemănătoare celor din anul care vine, an de an mai înalte: şi pe fizic (vara), şi pe spiritual (iarna): cu vibraţia mereu în creştere. De aceea ele sunt zilele cu vibraţia cea mai mare a anului în curs.
Dar în trecut, când vibraţia era în diminuare, fenomenul era mult mai complex, căci vibraţia era mare, cea mai mare din an, însă aceea din anul următor era în medie mai mică decât aceea din anul anterior. Şi aceasta este perfect valabil – numai noi să o înţelegem corect: datorită împletirii ritmurilor planetare cu vibraţia mediul galactic, care poate să fie în coborâre sau în urcare, oferind particularităţi diferite condiţiilor de trai ale spiritelor întrupate.
Lucrurile nu sunt complicate de fapt, dar sunt complexe.
În consecinţă: în perioada următoare, energiile se vor „aşeza” – cum spune românul – adică: ne vom acomoda cu ele până la jumătatea verii. La sfârşitul verii vom observa, în timpul diverselor aplicaţii curente, că lucrurile sunt puţin schimbate faţă de anul trecut. Vom face tot cele pe care le ştim, doar că energiile noi le vor oferi altă „faţă”. Ne dăm seama, de asemenea, că multe lucruri pe care nu am apucat să le facem în trecut – nu se „lipeau” de noi – acum se vor face parcă singure. De multe ori vom înţelege că la sfârşitul verii parcă zburăm, plini de elan, iar acest lucru nu se datorează concediului, excursiilor de vară, muntelui sau mărilor, trăite din plin. Da, au şi ele importanţă, intuitiv omul îşi face concediul vara, aşteptând să se „aşeze” astfel energiile, iar vibraţiile să lucreze în corpurile noastre.
Deocamdată să ne obişnuim cu cele noi, chiar perfect noi, aşadar. În lunile următoare cunoscând astfel de lucruri, vom observa cum cele realizate se îmbunătăţesc simţitor, căci impulsurile pe care le primim azi îşi vor spune cuvântul.

Niciun comentariu: