Imi place sa cred ca sunt adepta celor 4C: Cumintenie, Calitate, Curatenie (si dupa trup, si dupa suflet), Cunoastere.

Pentru discutiile noastre zilnice... http://discutiispirituale.chatango.com/

joi, 1 aprilie 2010

Iulian Dragomir: Despre starea civila a preotilor catolici (din volumul Amphyon, editura Arhetip – RS)

Starea de necasatorit ar fi, dupa domnia sa, o atitudine razboinica de lupta contra naturii, amintind de acel spirit soldatesc specific hoardelor de cuceritori.
Mai spune dansul si altele, despre homosexualitatea lor, dar ma opresc aici.
Strict despre acest subiect, parerea mea este ca nu are nimic de-a face cu termenul de comparatie.

Influentele sunt foarte vechi, la fel ca si in est de altfel, dar casatoria preotilor, specifica crestinismului ortodox, este o modelare dupa necesitatile vremurilor noi, la care Biserica Catolica nu a vrut sa se plieze, desi nu a putut niciodata tine in frau – nu neaparat homosexualitatea, cat sexualitatea in general, foarte normal pentru majoritatea celor care au trait in secolele anterioare.
Pe de o parte preotii primelor forme de religie care au stat la baza crestinismului au pastrat lipsa activitatii sexuale, pentru pastrarea integrala a puterii interioare.
Pe de alta parte, influenta a venit din partea celtilor, acei celti adevarati, originarii pamanturilor din vest, care pastrau intreaga lor viata lipsita de actvitate sexuala, dupa felul de trai al moşilor dintai - care nu se legau de nimeni, creindu-si familii, datorita energeticii superioare a corpurilor lor. Mult timp dupa ultima glaciatiune, unii dintre ei au avut copii, dar nu cei foarte indelung trăitori. Comunitatile moşilor au avut intotdeauna copii, dar cei care au avut acest lucru in planul vietii lor nu au avut o activitate sexuala decat pentru a aduce pe lume un copil.

De aceea mi se pare foarte normal – desi altora nu li se pare – ca Maria, mama lui Iisus, sa nu mai fi avut alti copii si sa fi ramas fecioara dupa nasterea unicului sau fiu. Energetica sa corporala sunt convinsa ca i-a permis acest lucru.
Dupa regulile vietii noastre, ale corpurilor noastre devitalizate din ultimele milenii de viata brutala prin conditiile aspre, mai cu seama cele sufletesti, emotionale, nu putem accepta acest lucru. Dar treptat vom accepta, inca si mai multe lucruri care acum ni se par cu totul inacceptabile.

Niciun comentariu: