Imi place sa cred ca sunt adepta celor 4C: Cumintenie, Calitate, Curatenie (si dupa trup, si dupa suflet), Cunoastere.

Pentru discutiile noastre zilnice... http://discutiispirituale.chatango.com/

joi, 25 martie 2010

MANDALA (2)


Mandala lui Budha

Pentru noi, oamenii de azi, oamenii obişnuiţi care suntem noi azi, ideal este sa ajungem la Mandala-Curcubeu (mai pe româneşte), ceea ce înseamnă că omul este echilibrat pe toate activităţile corpurilor sale: fizic, vital, astral (emoţional), mental, cauzal, spiritual (budhic) si dumnezeiesc (atmic).
Pentru noi, cei care avem o viata foarte activa, se poate ajunge la culoare aurică predominantă în urma unei activităţi unilaterale deosebit de intensa. Spre exemplu, culoarea predominant albă apare pe scurtă durată după rugciune foarte concentrata, ceea ce pentru Budha era o stare predominanta de activitate sub semnul simtirilor echilibrate peregistrul celor mai inalte si pure valori. Puritatea absoluta ofera albul intens si de durata lunga.
Noi putem ajunge numai în rugaciune pentru elemente vitale umane, inclusiv materiale, cu incredere, nu cu frica. O rugaciune intensa din frica, şi nu cu încredere nu oferă o aura alba. Sunt multe nuante de comentat, discutiile pot fi foarte lungi.

Dacă - aşa cum sugera cititorul nostru în comentariile primului articol despre Mandala - ne facem noi, dupa intuitiile propriilor culori aurice, o mandală proprie, ea poate fi doar la un moment dat de o culoare predominantă, pe care o intuim, dar de obicei culorile sunt variate. Am observat că în primele ore ale dimineţii pot apare culori foarte vii, perceptibile chiar in registrul ocular: mâinile, de culoare portocalie, pot fi puternic vindecatoare. În cursul zilei şi spre seară, culoarea verde cu fulgere roşii (de un roşu foarte curat) indică puterea vindecătoare (medicii cu har au o astfel de combinaţie de obicei).

Niciun comentariu: